Verborgen potentieel ontdekken

Teamcoaching

Teamcoaching is een vorm van intensieve training waarbij het versterken van het team centraal staat. In een goed team vindt men elkaar en is er sprake van een collectief verantwoordelijkheidsgevoel.

Teamcoaching draagt bij aan het borgen van geleerde vaardigheden én om mensen verder te helpen in hun persoonlijke ontwikkeling.

Immens is gespecialiseerd in praktijkgerichte trainingsprogramma’s. Uitgangspunten zijn; het vergroten van persoonlijke effectiviteit en interpersoonlijke interactie; samenwerking en efficiencyverbetering, met als doel om meer functionaliteit en beter rendement te behalen.

In de training is veel aandacht voor onderlinge interactie en hoe men deze kan verbeteren. We helpen vaardigheden te ontwikkelen op het gebied van gedragsanalyse en het lezen van het gedrag van  anderen door middel van verbale en non-verbale signalen. Ook laten we zien hoe deze geavanceerde competentie gebruikt kan worden om dieper inzicht te krijgen in de gedachten en gevoelens van de mensen met wie je omgaat. Dit draagt bij aan het opbouwen van goede relaties. Het is een investering in het ontwikkelen van de hele organisatie.

Tijdens teamcoaching gaat men aan de slag met cognitief leren in combinatie met het ontwikkelen van de emotionele vaardigheden. Hierdoor kan men deze geavanceerde competentie gebruiken om dieper inzicht te krijgen in de gedachten en gevoelens van anderen, wat bijdraagt aan het opbouwen van goede relaties. De focus ligt op het direct praktisch kunnen toepassen van de opgedane kennis.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Teamcoaching is inzetbaar voor onder andere:

het vergroten van de samenhang, het enthousiasme en de energie
het opruimen van ‘oud zeer’ en het aanbrengen van nieuw elan
de teamvorming, het vergroten onderling vertrouwen en  loyaliteit
constructieve communicatie bevorderen met behulp van gedragsanalyse
het herkaderen van rollen en posities in een een bestaand team
het creëren van een benaderingsplan voor nieuwe projecten

Immens is Human Synergistics gecertificeerd en kan -desgewenst- assessments inzetten, die de effectiviteit en het voorkeursgedrag van individuen meet.

Een assessment, gecombineerd met training en coaching, boekt snel zichtbare en effectieve resultaten.

Bel mij S.V.P.

0 + 4 = ?